Roliga saker att göra med din hund under vintern

Åh, vad härligt att vi äntligen fick snö igen! Under julen blev det ingen långvarig historia tyvärr utan snön försvann lika snabbt som den kom. Däremot denna vecka, då levererade vintern! Vi har fått massor av snö och det är hyfsat kallt ute så det har fått legat kvar! Behöver jag säga att hundarna är överlyckliga? Desto tråkigare är det ju såklart för barnen, snön kom lagom till att jullovet var slut och det var dags att gå tillbaka till skolan.

Hursomhelst, hundarna och jag är så glada över snön! Älskar den mjuka, kalla och fluffiga snön, för att inte tala om den underbart krispiga luften! Vi spenderar stora delar av dagarna med att vara ute med hundarna, de får springa fritt i skogen och på åkrarna, oj vad de racear och har kul tillsammans! Ibland måste vi ju såklart jobba också och då ligger de gärna och tar igen sig framför brasan.

Du har säkert lagt märke till hur lyckliga hundar blir av snön, de blir ofta helt lyriska, springer, hoppar och studsar runt i snön. Många försöker att fånga de fallande snöflingorna med munnen och självklart måste de ju även testa att äta snön! Våra pinschrar älskar verkligen snön! De blir så lyckliga och får givetvis det klassiska pinscher-fnattet, de skenar runt, hoppar och busar. Man ser verkligen hur det glimrar i deras ögon och de är så lyckliga!

Vad kan man då hitta på med sin hund nu när det är vinter?
Vi brukar såklart vara ute och leka en massa men utöver det så är det perfekt att göra godissök i snön. Äter din hund torrfoder kan man även kasta ut maten i snön, så får hunden jobba lite. Om man små barn så kan man låta hunden dra en pulka, tänk på att använda en lämplig sele och en skalm. Tycker man om att åka längskidor är det fantastiskt roligt att göra det tillsammans med sin hund.
Själv springer jag även under vinterhalvåret, bara att dra sig ett par broddskor och ge sig ut. Självklart är pinschrarna med även då!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen