Touch The Stars Aurora, valp som sover

Corona-karantän: Vad gör vi och hundarna?

Så här i Corona-tider så sitter vi, precis som alla andra i stort sett, hemma i någon form av självvald karantän även om vi är friska och symptomfria. Vi jobbar dagligen med digital marknadsföring och våra kunder har även de stängt ner sina kontor.

Det här gör ju inte oss speciellt mycket då vi är vana vid att jobba på distans och har gjort så under lång tid. Den stora skillnaden är ju helt klart hur vi aktiverar hundarna (och oss själva) här hemma då allt mer eller mindre är stängt.

Vi bor i hus, så det finns på gott och ont alltid saker för oss att göra på tomten. Hundarna älskar att vara ute med oss när vi stökar omkring och förbereder inför våren, som förhoppningsvis kommer snart.

Vi flyttade in här i slutet av förra sommaren och de förra ägarna var väldigt gamla så det är väldigt mycket som behöver göras både invändigt och utvändigt innan vi är klara. Så medan vi tar hand om de tvåbentas jobb så springer hundarna runt och busar för fullt med varandra.

Vägen, om än lätt trafikerad, går precis utanför huset, så det finns både bilar, cyklister och en och annan traktor att spana på.

Inställda utställningar

Någonting vi gärna åker omkring på är hundutställningar runt om i Sverige. Både för att ställa ut våra egna hundar, men även för det sociala med andra hundägare/uppfödare. Tyvärr är alla utställningar, prov osv. inställda nu vilket gör att vi enbart får roa oss på hemmaplan. Istället för utställningar blir det istället extra många rundor i skogen och träningstimmar på gräsmattan här hemma.

Hundar i skogen under karantän

Hundarna älskar att springa i skogen som vi har precis runt husknuten. Oerhört tacksam för det i dessa tider.

Våra hundar följer ju med oss överallt och så även nu under Corona-tider, vilket gör att de fortsättningsvis får följa med till exempelvis djuraffären med jämna mellanrum. Är det något hundarna inte slutat göra under denna karantän är det ju att äta, det är en sak som är säker 🙂

Ett nytt favoritställe att följa med matte till är bygghandeln. Dit åker hon ofta och fyller på med material som behövs, och det finns många spännande dofter och många intresserade människor där inne. Om inte annat så är det väldigt bra social träning.

Conspirol Superboy (Boyka) och Bright Fox Gift of Heaven (även kallad Heaven) hänger tillsammans på tomten

Eftersom det då inte blir några utställningar och vi är mer eller mindre tvingade till att stanna på hemmaplan så är vi ute och promenerar mycket, men utöver det så blir det mycket agilityträning, nosework, och barmarksdrag. Pinschrarna är fantastiskt duktiga på att dra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen