Dvärgpinscher

Vi har för närvarande en valpkull med dvärgpinscher med leverans 24 april.

Dvärgpinschern är en liten, stark, glad och energifylld hund som älskar livet. En dvärgpinscher är en fantastisk familjemedlem, den älskar att hänga med sin familj på olika äventyr, lata sig i soffan, gå långa turer i skogen samt träna olika hundsporter och tricks.

De är alltid pigga och glada och bjuder på många skratt och tokigheter, helt enkelt en bästa kompis som alltid kommer att finnas vid din sida!

Även om dvärgpinschern är liten till storleken är det en aktiv och alert ras som behöver ett visst mått av motion och mental stimulans för att må bra. Både dvärgpinscher och pinscher älskar att springa lösa och få sträcka ut ordentligt i skog och mark. Är motions- och stimulansbehovet tillfredsställt är bägge raserna fantastiska att ha omkring sig.

En dvärgpinscher har precis som pinscher en tydlig av- och påknapp. Inne ligger de helst och slappar under en filt eller täcke, allra helst nära någon familjemedlem. De älskar sol och värme, och när solens strålar skiner in genom fönstret ligger de ofta och myser på rad.

Tack vare sin lilla storlek är dvärgpinschern även en utmärkt resekamrat. De är tillräckligt små för att kunna flyga inne i kabinen. Både våra egna och flera av våra uppfödda dvärgpinscher är väldigt världsvana och följer med sina ägare runt om i Europa, vilket är något som de älskar!

En dvärgpinscher ska fostras vänligt men konsekvent, jag förespråkar alltid positivt förstärkning när det kommer till hundträning. För att forma den hund du önskar är det viktigt med kravställning samt att du kommunicerar tydligt med din hund.

Dvärgpinscher är ingen skällig ras utan den avger varningsskall om någon kommer in på gården eller knackar på dörren för att påkalla sin ägares uppmärksamhet och låter sedan matte eller husse ta över.

Även om de är en liten hund storleksmässigt har de en enorm energi och driv, eftersom de är starka och spänstiga, orkar de utan problem att följa med på långa vandringar och skogspromenader. Det är tryck under tassarna och det är inga som helst bekymmer att ta sig fram över stock och sten.

En dvärgpinscher är en stor hund i liten förpackning, de är tuffa och älskar att hänga med överallt och när det händer saker! De ser sig själva som livets medelpunkt och är alltid redo för äventyr! Dess korta och glansiga päls är oerhört lättskött, blir de leriga är det bara att torka av med en trasa. Eftersom dvärgpinscher, precis som pinscher, inte har någon underullspäls luktar de aldrig blöt hund.

Kort och gott är en dvärgpinscher en fantastisk liten kompis som alltid är redo för äventyr!

Följ oss gärna på Instagram för att ta del av våra dagliga äventyr!