German Pinscher

Pinschern passar även utmärkt som en ren sällskapshund, den har en tydlig av- och påknapp, hänger gärna med på familjens alla äventyr samtidigt som den inte har några problem med att ligga under en filt i soffan en regnig dag. Den är oerhört humoristisk och kommer att ge dig många skratt. Man har aldrig tråkigt med en pinscher!

Pinschern, en perfekt allroundhund

Pinschern är en urhund och var från början en gårdshund. Dess huvudsyssla var att fånga råttor och möss samt att vakta gården. Dvs, pinschern är en hund med vaktinstinkt, vissa individer har mer, andra mindre. Pinschern är stolt och vänlig, men måttligt intresserad av främlingar. De är framåt, pigga, alerta och självsäkra.

Pinschern är väldigt intelligent och kvicktänkt vilket gör att de är en oerhört rolig träningskompis. Dock får man inte glömma att det är en urhund, vilket gör att den måste fostras vänligt och konsekvent med en stor dos av humor. Pinschern är ingen klassisk brukshund, dvs. den gillar inte att nöta moment utan korta träningspass med stor variation är det bästa, och det gäller även belöningarna! Pinschern är påhittig som ras vilket betyder att du som förare också behöver vara det. Att ha grundläggande kunskaper om hundars beteende och språk (eller åtminstone viljan att lära dig) är ett stort plus.

Vissa individer kan vara känsliga för kroppsspråk, positiv förstärkning och sunt förnuft kommer man långt med när det gäller en pinscher. Hårda metoder resulterar i en olycklig pinscher som kommer att tappa förtroende för sin förare. Men med mycket kärlek, humor och förståelse kommer du att få världens bästa kompis!

Pinschern är oerhört lojal mot sin familj och har ett stort behov är närhet. Med detta sagt är det väldigt viktigt att miljö- och socialträna den unga valpen samtidigt som det är viktigt att börja ensamhetsträna tidigt.

Rent exteriört är pinschern är en kort- och släthårig mellanstor hundras. Mankhöjden är mellan 45-50 cm och vikten ligger på 14-20 kg. Färgen är svart med röda tantecken eller röd. Den är kvadratisk och muskulös vilket ger den en stolt hållning.

Heaven och Cecilia leker i snön